Bästa noppborttagaren: Test & rekommendationer

Lila och svart elektronisk noppborttagare med vit bakgrund

Det är retligt när dina kläder eller möbler helt plötsligt får ludd eller noppor. Men det finns hjälp. Välkommen till vårt test av noppborttagare, där vi presenterar alla noppborttagare som vi har testat i detalj.

Vi har sammanställt detaljerad bakgrundsinformation, vilket gör ditt köpbeslut enklare och hjälper dig att hitta den bästa noppborttagaren.

Du kan också hitta svar på vanliga frågor i vår guide. Dessutom hittar du också viktig information på den här sidan som du bör vara uppmärksam på om du vill köpa en noppborttagare.

Fakta i korthet

 • Noppborttagare tillåter dig att försiktigt och miljövänligt ta bort ludd och noppor från dina kläder, sittmöbler eller gardiner. När du köper en noppborttagare bör du i förväg överväga var du vill använda den. Beroende på applikationsområdet och typ av tyg är olika luddborttagare lämpliga.
 • Det finns i princip fyra olika typer av noppborttagare: elektriska noppborttagaren, luddborsten, klädvårdsrullen och luddstenen. Varje typ är utformad för att ta bort ludd och noppor och har olika styrkor och svagheter.
 • Noppborttagaren kan drivas av antingen ett batteri, ett laddningsbart batteri eller en kabel. Beroende på dina önskemål kan du välja en variant.

Noppborttagartest: Våra favoriter

 • Den bästa batteridrivna noppborttagaren
 • Den bästa elektriska noppborttagaren med sladd
 • Den bästa kompakta noppborttagaren

Den bästa batteridrivna noppborttagaren

Philips GC027/00 batteridrivna luddborttagare från Philips erbjuder en kort rengöringstid tack vare sin stora bladyta. Med en bladrotation på 8800 per minut ger noppborttagaren topprestanda.

Philips GC027/00 rakapparat för rakning

Denna Philips-modell är batteridriven och kan laddas via en USB-port. Du kan antingen ladda den från din dator via USB eller med en adapter via eluttaget. Du kan välja den du vill ha. Det tar cirka 8 timmar att ladda batteriet.

Kolla pris på Amazon

Den bästa elektriska noppborttagaren med sladd

Den elektriska noppborttagaren H101A4 från Solac  är en kraftfull enhet som kan användas både med batterier och el. Även om noppborttagaren är ganska stor, erbjuder handtaget en praktisk hantering.

Solac H101A4 Luddborttagare

För batteritillförseln behöver du två LR 14-batterimodeller. Rakhyveln har en kraftfull motor och mycket vassa blad. Enligt tillverkaren är enheten mycket kraftfull. Du bör därför vara försiktig när du använder den. Dessutom kan kraften justeras i tre steg.

Kolla pris på Amazon

Den bästa kompakta noppborttagaren

Philips GC026/00 noppborttagare är batteridriven och kan användas med alla tyger i dina kläder. Tack vare sin lilla storlek och lätta vikt, passar den perfekt i din hand och är lätt att använda. Det stora rakhuvudet är perfekt för rengöring av större områden.

Philips Noppborttagare - Passar alla plagg - Stor knivyta tar effektivt tar bort noppor och ludd - AA batterier medföljer - Ger dina gamla plagg nytt liv på ett kick - GC026/00

Med 8800 bladvarv per minut garanterar noppborttagaren snabbt och rent avlägsnande av noppor och ludd. Du kan använda den här enheten på alla tyger i dina kläder. Philips noppborttagare är också lämplig för mattor och filtar.

Kolla pris på Amazon

Frågor som du bör överväga innan du köper en noppborttagare

Vilka är fördelarna med en elektrisk noppborttagare jämfört med konventionella noppborttagare?

Visste du att en eldriven noppborttagare lätt och enkelt tar bort din ludd? – Om inte, läs vidare och upplev ytterligare fördelar!

Den mest komplexa metoden är förmodligen att ta bort dem för hand. Detta tar inte bara lång tid utan skadar också tyget eller möblerna. Genom att plocka bort den för hand, lossar man bara nya fibrer och får ludd att bildas igen. Den elektriska noppborttagaren, å andra sidan, säkerställer en försiktig borttagning av nopporna.

Alla känner till klädvårdsrullen. Det är praktiskt och tar bort det irriterande luddet snabbt. Men ofta måste du rulla över tyget flera gånger för att äntligen bli av med allt luddet. Noppborttagaren kräver å andra sidan bara ett steg och ditt tyg frigörs från nopporna.

Luddborsten är också ett bra sätt att bli av med ludd och noppor. Endast de riktigt envisa nopporna och luddet klarar det tyvärr inte. För detta behöver du en noppborttagare som tar bort även envis ludd och noppor utan att klippa hål i din favorittröja. De justerbara skärhöjderna gör att du kan skapa ännu bättre avstånd.

Den största fördelen med en eldriven noppborttagare är förmodligen den försiktiga avlägsnandet av ludd. Detta beror på att alla manuellt manövrerade versioner inte bara lossar löst från tyget utan också lossar tätt anpassade fibrer. Noppborttagaren skär däremot fibrerna rent från ytan. Den kan användas på alla typer av tyg.

Den elektriska noppborttagaren tar inte bara bort ludd från kläderna utan passar också för mattor, soffor och ullfiltar:

 • Skonsam borttagning
 • Endast ett arbetssteg nödvändigt
 • Tar bort envist ludd
 • Gäller alla typer av textilier

Hur använder man en elektrisk noppborttagare?

Efter bara några gånger med din nya tröja hittar du ludd och noppor på den, så du kommer att vilja kassera den. Men innan du gör det, bör du slåss mot det irriterande luddet.

Den elektriska noppborttagaren ska passa i din hand för smidig och enkel hantering. Med lätt tryck rakar du över tyget och tar bort luddet.

Steg-för-steg-instruktioner:

 1. Innan du använder din noppborttagare ska du först bekanta dig med din noppborttagare. Ett snabbt blick på bruksanvisningen kan hjälpa dig att göra detta. Välj ett kläder som inte är så nära ditt hjärta på ditt första försök.
 2. Det är bäst att placera tröjan på en strykbräda eller annan hård yta och sträcka den något.
 3. Glöm inte att justera distansen korrekt. Om stickmönstret är ojämnt är det viktigt att du inte tar klippmekanismen för nära tyget.
 4. Uppsamlingsbehållaren ska tömmas efter varje användning. Ibland kan du behöva tömma det under din borttagningsprocess.
 5. För att uppnå ett utmärkt resultat med varje rakning bör du rengöra rakhuvudet och bladet efter varje användning. Allt du behöver göra är att skruva ner rakhuvudet och rengöra bladen antingen genom att blåsa eller borsta.

Viktiga anmärkningar före användning eller när prestandan minskar

 • Kontrollera först att din noppborttagare har den vanliga prestandan. Speciellt med batteridrivna rakapparater kan prestandan minska vid lång användning.
 • Uppsamlingsbehållaren ska tömmas efter varje användning så att noppborttagarna kan arbeta med full effekt.
 • Efter långvarig användning av noppborttagaren kan luddet lindas runt rakmekanismen. Detta kan åtgärdas genom att rengöra rakhuvudet.

Vad måste jag vara uppmärksam på när jag köper?

Vill du äntligen säga adjö till ludd? Då kommer en noppborttagare säkert att hjälpa dig. Men när du köper en, bör du vara uppmärksam på kvalitetsfunktionerna.

Det finns i olika versioner och priskategorier. Du bör i förväg överväga vad du vill använda din noppborttagare till. Du väljer din modell beroende på användningsområdet och användningsfrekvensen.

För tröjor av hög kvalitet, såsom kashmir, rekommenderas det inte att använda en noppborttagare av låg kvalitet. Det förstör bara din tröja. Det är därför viktigt att uppmärksamma kvalitetsfunktionerna när du köper.

Kvalitetsfunktioner

 • Motoreffekt
 • Klippmekanism
 • Pris
 • Justerbara avståndsmätare
 • Rengöring
 • Recensioner

Beakta motorns styrka när det gäller motorns kraft. Om den är för svag kan klippmekanismen inte rotera ordentligt och luddet rakas inte av rent. Detta kan leda till att fibrerna förstörs.

Om din noppborttagare drivs av en laddare eller batteri, måste du vara uppmärksam på strömförbrukningen. Detta beror på att klippningens kvalitet minskar med minskande effekt. Vårt tips är därför att byta batteri i god tid.

Rakhuvudet bör ha en större ytarea för att förkorta den tid som behövs för luddrengöring. Dessutom bör klippmekanismen vara tillverkad av härdat rostfritt stål, eftersom dessa blad är skarpare.

En annan kvalitetsfunktion är bladets justerbara avstånd. Om detta inte är fallet, finns det risk för att hål skärs i plagget. ’

För att upprätthålla prestandan hos din noppborttagare bör du rengöra den regelbundet.

Noppborttagare av dålig kvalitet kan inte rengöras. Under inga omständigheter ska noppborttagare rengöras under rinnande vatten.

Ofta är bra kundrecensioner den avgörande faktorn för köpet. För dig som gillar att få erfarenheter från första hand är recessioner och betygsskalor avgörande. För närvarande kan du hitta produktrecensioner och personliga upplevelser på nästan alla online-plattformar som kan hjälpa dig med ditt köpbeslut.

Batteridriven eller elektrisk noppborttagare?

Noppborttagaren finns med en nätsladd eller batteri. Beroende på dina önskemål kan du välja en. Den batteridrivna har fördelen att den kan användas var som helst. Men det finns en sak att tänka på:

 • Med minskad batterikapacitet minskar luddborttagarens prestanda och luddet tas inte heller bort.
 • Det blir extra kostnader för inköp av nya batterier.
 • Ofta har du inte ett batteri hemma exakt när maskinen ger upp.

Med en nätopererad noppborttagare, å andra sidan, är motorns prestanda alltid densamma och det finns inga extra kostnader.

Därför rekommenderar vi att du köper en noppborttagare med en nätadapter. Även om den är lite dyrare att köpa.

Vilka typer av noppborttagare finns det?

För närvarande är ett välvårdat utseende obligatoriskt. Detta inkluderar välvårdade kläder. Men ibland kommer dina tröjor eller byxor att börja ludda efter en kort tid.

Med en noppborttagare kan du snabbt och enkelt ta bort nopporna från dina klädesplagg och fortsätta att bära dem. Beroende på hur envisa och uttalade nopporna och luddet är, finns det olika metoder för att blir av med det:

 • Elektrisk noppborttagare
 • Luddborste
 • Klädvårdsrulle
 • Luddsten

Vad är en noppborttagare?

En noppborttagare är idealisk för de envisa nopporna och luddet som inte lätt kan tas bort med en klädvårdsrulle eller luddborste.

En noppborttagare, är en elektronisk enhet som hjälper till att ta bort ludd och noppor. Som namnet antyder består denna enhet av en noppborttagare, en uppsamlingsbehållare och ett skärblad.

Fördelar

 • Skonsam borttagning
 • Tar bort även envist ludd

Nackdelar

 • Behöver batteri eller ström
 • Högre anskaffningskostnader

Den elektriska noppborttagaren finns i olika storlekar och styrkor. Beroende på dina behov väljer du din favorit. Noppborttagaren finns med strömförsörjning eller batteri. En bra noppborttagare ger möjlighet att justera klipphöjden för att anpassa sig till olika material.

Hanteringen är densamma som med en vanlig noppborttagare. Trycket bör dock endast appliceras lätt för att undvika eventuella olyckor i form av hål. Rakhuvudet roterar bakom rakbladet och skär bort luddet. Ett rutnät ger ytterligare skydd så att endast de utskjutande nopporna skärs av.

Vad är en luddborste?

Luddborsten finns i två versioner.

Den äldre versionen har en borstyta som är mycket bra för att ta bort envisa noppor och längre hårstrån. Den mer moderna versionen är täckt med ett sammetskydd, vilket gör det möjligt att försiktigt ta bort luddet från kläderna.

Fördelar

 • Kräver inget batteri eller ström
 • Två val (sammet eller borst)

Nackdelar

 • Kräver flera arbetssteg
 • Manuellt arbete

Eftersom borsten inte drivs av ström eller batteri, måste den användas för hand. För att göra detta, helt enkelt slå borsten eller sammetssidan över materialet och ta bort luddet. Med luddborsten kan det hända att du måste borsta flera gånger över samma plats för att ta bort allt luddet.

Vad är en klädvårdsrulle?

Klädrullen är mycket lämplig för lösa noppor och ludd som lätt kan flyttas med fingret.

Rullen styrs över tyget och dess klibbiga yta absorberar lätt ludden. Emellertid måste limremsan tas bort efter kort tid, eftersom den tappar sin limeffekt när ludden ökar.

Fördelar

 • Praktisk
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Ofta tar inte bort alla ludd
 • Ytterligare kostnader på grund av nya limremsor

Det finns en annan variant av luddrullen. Detta är täckt med ett gummiliknande material och passar väl för hårborttagning. Eftersom den är gjord av gummi, kan den lätt tvättas av och återanvändas.

Vad är en luddsten och vad är dess fördelar och nackdelar?

Luddstenen är en naturlig produkt och består av pimpsten, dvs torkad lava.

Denna ovanliga typ av sten skapas av en vulkanisk process. Lavan skummas av vattenånga och koldioxid och stelnar sedan. Således skapas pimpstenen. Eftersom det är en naturlig produkt, slits stenen med tiden.

Fördelar

 • Naturlig produkt
 • Miljövänlig

Nackdelar

 • Slitage
 • Inte lämplig för alla textilier

Applikationen är enkel, man gnider stenen över luddet i vävnadens riktning. Var noga med att inte gnugga för hårt, eftersom gnuggandet gör att stenen sliter bort det övre lagret på tyget. Det är dock inte lämpligt för kläder av silke, ull och bomull.

Köpkriterier: Du kan jämföra och utvärdera noppborttagare baserat på dessa faktorer

Du är inte säker på om noppborttagaren är rätt för dig? Läs sedan följande artikel och ta reda på vilka kriterier du kan använda för att jämföra och utvärdera en noppborttagare.

Följande faktorer spelar en roll:

 • Möjlighet till rengöring
 • Justerbara blad och distanser
 • Rakhuvudets storlek
 • Strömförsörjning
 • Tillämpningsområde
 • Ytterligare funktioner och utrustning
 • Motoreffekt
 • Vikt & storlek
 • Form
 • Insamlingsbehållare
 • Material
 • Pris
 • Säkerhet

I följande stycken kan du läsa vad som menas med kriterierna.

Möjlighet till rengöring

Ibland minskar maskinens prestanda. Och även om du redan har kontrollerat allt, når det inte sin topprestanda igen. En av de vanligaste orsakerna till detta är nedsmutsning.

Varje teknisk enhet måste rengöras då och då för att kunna uppnå full prestanda igen. Men inte alla noppborttagare ger möjlighet till rengöring.

Du bör vara uppmärksam på två punkter. Å ena sidan bör du kunna ta bort uppsamlingsbehållaren och å andra sidan ska du kunna stänga av klippmekanismen. Behållaren ska tömmas efter varje användning. Ibland kan du till och med behöva tömma den under användning. Klippmekanismen bör rengöras med jämna mellanrum.

Justerbara blad och distanser

Är du obekväm med den lilla noppborttagaren? Är du rädd att klippa ett hål? – Oroa dig inte! Med justerbara blad och distanser behöver du inte oroa dig för dina kläder.

Med justerbara blad behöver du inte oroa dig för din dyrbara tröja. Med det här alternativet kan du klippa luddet längre bort från ytan och undvika hål.

Rakhuvudets storlek

Tar det dig för evigt att få bort nopporna från din jacka? Om du huvudsakligen har stora områden för att ta bort ludd, kan rakhuvudets storlek vara avgörande.

Ett större rakhuvud förkortar avsevärt den tid det tar att ta bort ludd. En större arbetsyta på bladen gör att jackan kan vara luddfri på nolltid. För mattor och möbler är en större klippyta underlättande.

Siktet på rakhuvudet kan dessutom bestå av tre olika stora hål. Tack vare de olika hålstorlekarna tas alla ludd, oavsett om de är stora eller små, bort.

Strömförsörjning

Vilken typ av strömförsörjning du föredrar är en smakfråga. Men det kan vara ett viktigt skäl till ditt köpbeslut. Den elektriska luddborttagaren finns i tre versioner.

En första möjlighet skulle vara med batteri. Denna noppborttagare är den billigaste att köpa, men du måste beakta de extra kostnaderna (batterier). Prestandan hos en batteridriven luddborttagare är inte lika stark som de andra två. Ju svagare batteriet blir, desto mer minskar enhetens skärprestanda.

Noppborttagare med batteri är den mest bekväma versionen. Batteriets ström varar i flera timmar och kraften i motorn kan enkelt hålla jämna steg med en nätladdad noppborttagare.

Noppborttagare med en nätadapter är vanligtvis den mest kraftfulla. Genom att ansluta den till eluttaget kan denna typ av noppborttagare ha mycket starka blad. För att säkerställa en bekväm drift bör du se till att sladden kommer ut från handtaget.

Tillämpningsområde

Om du vill använda noppborttagaren på mer än en typ av tyg, bör du fråga dig vilken som passar dig bäst. Beroende på noppborttagarens styrka kan du använda den på olika tyger.

Som redan nämnts i avsnittet om strömförsörjning finns det tre typer som kan särskiljas. De två första, med batteri och uppladdningsbart batteri, kan användas för alla typer av kläder. Den nätopererade noppborttagaren kan användas för möbler, mattor, tapeter och tröjor på grund av dess mycket kraftfulla blad.

Ytterligare funktioner och utrustning

Utrustningen för en elektrisk noppborttagare är mycket viktig. Ju fler extra funktioner och tillbehör en borttagare kan erbjuda, desto mer attraktiv verkar den.

Möjliga tillbehör kan vara:

Rengöringsborste

Batteri

USB-kontakt

Luddborste

Bytesblad

Vissa noppborttagare har en rengöringsborste som tillbehör, vilket kan vara mycket användbart vid rengöring av maskinen. När du köper din noppborttagare ska du se till att batterierna ingår. Numera antas det att batterier är inkluderade. Men tyvärr finns det alltid produkter där de inte ingår. För att undvika detta missöde, kontrollera det innan du köper.

Med en USB-port kan du ladda din enhet när du är på språng. Den här funktionen är utmärkt för resor. Ett användbart tillbehör kan vara luddborsten.

Du kan också använda den för att ta bort dessa envisa noppor och ludd, eller när du behöver komma ur vägen snabbt och inte har tid att raka. Eftersom det knappast är möjligt att få utbytesblad individuellt är det ett stort plus om de ingår i tillbehören.

Motoreffekt

Beroende på rakapparaten skiljer sig motoreffekten med en skillnad mellan nätdrivna och batteridrivna enheter.

Om motoreffekten är för svag kan rakapparaten inte rotera ordentligt och luddet kan inte tas bort ordentligt. Eftersom strömförsörjningen är säkrad, har noppborttagare med sladd i väggen alltid en konstant och ren prestanda.

Vikt & storlek

Storlek och vikt spelar en viktig roll i applikationen. Om noppborttagaren är för stor, uppfattas den som olämplig. Om den är för liten tar rengöringsprocessen dock en evighet.

Hur väl noppborttagaren passar i handen kan vara en avgörande faktor för dess funktion. Ingenting är mer störande när du hanterar en noppborttagare än när den är för stor för en hand. Ju mer besvärliga dina rörelser blir, desto farligare är det för dina kläder.

Du bör också se till att noppborttagaren passar lätt i din hand. För om du använder den under lång tid kan din hand bli tung med tiden. Detta kan göra att du glider och skär ett hål.

Form

Har du alltid velat ha en händig och bra elektrisk noppborttagare för handen, då bör du vara uppmärksam på formen när du köper.

Noppborttagare finns i många olika former: från små och långsträckta till breda och frodiga. Beroende på hur stora dina händer är, kan den ena eller den andra modellen vara lämplig för dig. Du bör dock tänka på att du kan göra en flytande rörelse och ludd rakapparaten ligger smidigt i handen.

Uppsamlingsbehållare

Storleken på uppsamlingsbehållaren är avgörande för en smidig rakning. En behållare som är för full kan påverka prestandan hos noppborttagaren.

Uppsamlingsbehållaren spelar en viktig roll. Det finns inget mer störande än att hela tiden tömma behållaren. Därför bör du vara uppmärksam på storleken på behållaren. Om det är mindre kan du behöva tömma det under rengöring.

Material

Materialet kan också vara en anledning till ett beslut. Eftersom ett stabilt hölje är nödvändigt för säker hantering av enheten.

Höljet är uteslutande tillverkat av plast. Men hårdheten kan variera. Vår forskning har visat att vissa kundrecensioner är riktade mot materialet. De beskriver det som skört eller bräckligt.

Materialet i bladen är också mycket viktiga. De som föredrar mycket vassa blad bör se till att de är gjorda i härdat rostfritt stål. De som föredrar blad av rostfritt stål bör använda vanliga stålblad.

Pris

Full av iver använder du din nya noppborttagare och är glad att du gjorde ett fynd. Men det förmodade köpet kan snabbt bli dyrt.

Eftersom priset på noppborttagaren är ganska lågt. Men på grund av deras sämre kvalitet kan du snabbt drabbas av extra kostnader på grund av hål.

Säkerhet

Säkerheten hos rakapparaten är mycket viktig. Som med alla elektriska apparater finns det risk för en olycka vid användandet. För att hålla denna risk så låg som möjligt bör du köpa en noppborttagare med hög säkerhet.

En mycket viktig säkerhetsfunktion är automatisk avstängning av noppborttagaren när gallret tas bort. Den bör bara kunna slås på igen när nätet är ordentligt påskruvat. Den här funktionen är att förhindra att du klipper dig själv eller ditt plagg. Bladen ska också att stanna när något lossnar från maskinen.

Fakta som är värda att känna till om noppborttagare

Tips för att ta bort ludd

Du är irriterad av fuzz på din tröja? Även om det är nytt och det bara har slitits en gång. Det är på grund av friktionen i tyget. Särskilt i armhålsområdet bildas ofta de irriterande små nopporna. För att bli av med dem, här är några tips och tricks:

 • Vård
 • Vardagliga hjälpmedel
 • Kall
 • Engångshyvel
 • Sax

Vård

För att förhindra bildning av noppor är det viktigt att vara särskilt uppmärksam när du tvättar ömtåliga kläder.

Det hjälper ofta att tvätta tvätten upp och ner så att eventuella noppor inte kan bildas på utsidan. Du kommer också att göra dina kläder en tjänst om du låter dem lufttorka och inte slänga dem i torken. Du bör tvätta kläderna oftare på en känslig cykel eller handtvätta dem för att minska överdriven friktion. När du tvättar handen måste du bara knåda lätt och inte gnugga.

Vardagliga hjälpmedel

Om du inte har någon av de ovannämnda noppborttagarna, kan du istället använda dig av andra vardagsprylar för att får bort nopporna..

Tights, till exempel. Det är väldigt enkelt. Dra strumpbyxan över handen och gnid den över nopporna. Efter en kort tid kommer luddet att försvinna.

Vattentätningssprayen bör vara ditt sista val när du tar bort envist ludd. Efter en sprayning kommer din ulltröja inte längre att vara luddig, men tyvärr kommer lukten av impregneringssprayen att fastna.

Hårvårdsprodukter är inte bara bra för ditt hår utan också för dina ullkläder. Hårbalsam appliceras på ullkläderna och tvättas i tvättmaskinen med ullprogrammet som normalt. Efter torkning är du av med det otäcka luddet.

Kyla

Nedkylning kan också hjälpa dig att få en luddfri tvätt.

För nästa trick måste du spraya din fuktiga ull med vatten. En sprayflaska är mycket bra för detta. Det är viktigt att din tvätt inte är helt våt utan endast fuktig innan du sprayar.

Lägg sedan kläderna i en frysväska eller plastpåse och förvara dem i frysen i 24 timmar. Efter avfrostning kommer ullen inte längre att ludda. Detta trick kan också användas efter handtvätt.

Engångsrakhyvel

Luddet kan också tas bort med en engångsrakhyvel. Här bör du notera att rakhyveln ännu inte använts och att du har en stabil bas för dina kläder.

Sedan rakar du försiktigt och med lätt tryck över den luddiga ytan. För att göra det lättare för dig bör du sträcka kläderna något.

Sax

Ett något annorlunda och inte helt ofarligt sätt är att ta bort luddet med sax.

För att göra detta, dra bort luddet från din tröja och försök att klippa av den så nära ytan som möjligt, men var försiktig, eftersom ett hål lätt kan skapas av ett slarvigt snitt.

Vad kan jag göra med djurhår?

Våra fyrbenta vänner fäller dessvärre ofta massor med hår. Speciellt på våren, när övergången från vinter till sommarpäls är överhängande, förlorar de mycket hår.

För att inte behöva ta bort lösa djurhår från våra kläder och möbler senare är det bättre att ta bort dem direkt från ditt husdjur. För detta ändamål finns det skötselredskap som är speciellt utvecklade för djur, som inte bara tar bort håret utan också tar hand om djuret.

Det finns olika borstar beroende på hårets längd. En annan variant skulle vara en handske för djur, som tar bort lösa hår från djurens päls.

Men om det redan är för sent och din hund eller katt redan har rullat runt i soffan, kan du använda vanliga noppborttagningsverktyg som klädvårdsrulle eller luddborste.

Similar Posts