Bästa minikylskåpet – Test & rekommendationer

Vit minikyl fylld med juice, läsk och vattenflaskor

Välkommen till vårt minikyltest, där vi presenterar de bästa minikylarna som vi har testat.

Vi har sammanställt detaljerad bakgrundsinformation. Vi vill göra ditt köpbeslut enklare och hjälpa dig att hitta det bästa minikylskåpet.

Du kan också hitta svar på vanliga frågor i vår guide. På den här sidan hittar du också viktig information som du bör vara uppmärksam på när du köper en minikyl.

Fakta i korthet

 • I grunden kan man skilja mellan ett normalt kylskåp för hemmet, bilkylskåp och utomhuskylskåp. Eller också mellan ett enkelt kylskåp och en kyl / fryskombination.
 • Du kan köpa minikylskåp i de flesta elbutiker, varuhus och även i vissa stormarknader. Numera är det mycket populärt att köpa via internet.
 • Ljudnivån för en minikylskåp är jämförbar med den för ett konventionellt hushållskylskåp. 

Minikyltest: Våra favoriter

 • Det bästa minikylskåpet med tyst drift
 • Det bästa energibesparande minikylskåpet
 • Det bästa rymliga minikylskåpet

Den bästa minikylen med tyst drift

Det här minikylskåpet från Cuisinier är imponerande med sin praktiska inredning och tysta drift. Med en volym på 38 l är det perfekt till exempelvis ett mindre kontor som vill ha lite kylda drycker tillgängliga utan att störas av ett brummande ljud.

Error: Unknown Link Type

Andra användningsområden kan vara en övernattningslägenhet, husvagn, ungdomsrum eller sommarstuga. Kort sagt, ställen där man vill ha tillgång till ett mindre kylutrymme för t ex lite dryck, smör, ägg, mjölk eller grädde till sommarens nyplockade bär.

Minikylskåpet vibrerar inte och är tystare än de flesta kylar. Kylens baksida är platt vilket är platsbesparande vid små utrymmen.

Cuisiner-kylen använder termoelektrisk teknik och kyls helt utan förorenande kylmedel.

Kolla pris på Amazon

Den bästa energibesparande minikylen

Det här minikylskåpet från Mobicool övertygar med sin attraktiva design och energibesparande funktion. Med dimensioner på 30 x 30 x 52 cm, en volym på 15 l och en vikt på 5 kg är denna modell en av de mindre typerna av minikylskåp.

Mobicool F16 minikylskåp 230 volt F16 röd röd

Minikylen från Mobicool uppnår en kyltemperatur på upp till 20 ° C under omgivningstemperaturen. Kyltemperaturen kan regleras manuellt. Maten hålls således vid en lämplig temperatur både utomhus och inomhus.

Kolla pris på Amazon

Den bästa rymliga minikylen

Bomann minikylskåpet är särskilt imponerande på grund av dess tysta drift och sin rymliga yta. Dess dimensioner och volym gör det till en klassisk minibar för hemmet. Dess lagringskapacitet på 42 l ger tillräckligt med utrymme för att lagra all mat från hela hushållet.

Bomann KB 389 Minikyl, Vit

Denna produkt är ett minikylskåp för hemmabruk. Eftersom kylskåpet därför endast sällan behöver transporteras är enhetens vikt ganska oväsentlig. Bomann anger temperaturområdet 0 – 8 ° C. Temperaturen kan regleras manuellt.

Kolla pris på Amazon

Frågor att tänka på innan du köper en minikyl

Vilka är fördelarna med ett minikylskåp jämfört med ett konventionellt kylskåp?

Fördelen med ett minikylskåp är, som namnet antyder, dess praktiska storlek. Med ett litet kylskåp kan du ta det med dig vart du än behöver kylningsfunktionen. Eftersom en minikyl inte är särskilt tung, är det inget problem att ändra dess plats efter eget behov.

Vissa minikylskåp har också en extra anslutning till bilen. Detta innebär att du alltid kan ha tillgång till kylda drycker under långa bilturer.

Användningsområdena för ett litet kylskåp är mycket mångsidiga på grund av dess enkla flyttbarhet. Förutom att kyla i bilen kan du också ta ett minikylskåp till ditt kontor och njuta av dina drinkar där utan problem.

Vid särskilt varma dagar är det också lämpligt att lagra din proviant på campingplatser eller på badplatser. Om du föredrar att ställa in din minikyl i hushållet kan du också använda den för trädgårdsfester för att bespara dig promenaden från trädgården till köket.

Så de stora fördelarna med ett minikylskåp är först och främst dess utrymmesbesparande storlek och dess mångsidighet.

Kan jag också hyra ett minikylskåp?

Om du bara behöver minikylen för ett speciellt evenemang kan du hyra en. Det alternativet är billigare för dig än att köpa en enhet.

Hur mycket låter ett minikylskåp och är ett kylskåp med kompressor eller ett absorptionskylskåp mer lämpligt?

När du köper en minikyl kan du i princip skilja mellan en inbyggd kompressor eller ett absorptionskylskåp. Båda teknikerna har specifika fördelar och nackdelar.

Numera läggs tonvikten under produktionen på att tillverka en kylfunktion som är så tyst som möjligt. Emellertid kan bruset från en inbyggd kompressor ibland uppfattas som störande.

Detta gäller särskilt när minikylen måste kompensera för en stor temperaturskillnad och kylkapaciteten därför belastas extra hårt.

Kompressorn kan också vara irriterande i en miljö utan omgivningsbuller, till exempel i ett sovrum. Kylkapaciteten hos komressorkylar anses vara väldigt effektiv. De är ganska okänsliga för sluttande ytor och dess kraftförbrukning anses vara relativt låg.

Om tyst kylning prioriteras bör du falla tillbaka på en absorptionskyl. Denna typ av kylning anses vara särskilt tyst. Emellertid är de lite mindre effektiva på att kyla, vilket kan vara problematiskt vid en varm omgivningstemperatur. Dess energiförbrukning är vanligtvis högre än energiförbrukningen för ett kompressorsystem.

Beroende på behov kan du använda en bullrig men effektiv kompressorkylning eller en tyst, mindre effektiv absorptionskylning.

Vilka typer av små kylskåp finns det och vilket är rätt för dig?

Minikylskåp är mycket mångsidiga. Beroende på den föredragna användningsplatsen kan du skilja mellan tre olika typer:

 • Hem- eller bordskylskåp för hemmabruk
 • Utomhuskylskåp för trädgården
 • Bilkylskåp

Dessa typer skiljer sig åt i sin hantering och funktion. De har därför sina egna specifika fördelar och nackdelar.

För att hitta rätt minikyl är det viktigt var du vill placera den och hur mycket utrymme du har tillgängligt. I det följande vill vi hjälpa dig ta reda på vilken minikyl som passar dig bäst.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett litet inhemskt kylskåp?

Den stora fördelen med ett litet kylskåp hemma är att det kan användas på många olika sätt. Eftersom dessa kylskåp är väldigt enkla att transportera kan du enkelt flytta runt dem som du vill. Men funktionen hos en minikyl kan också vara en nackdel under vissa omständigheter, till exempel när mer plats behövs.

Minikylar för hemmabruk gör det lättare för dig att planera och genomföra större kalas och fester, eftersom du kan kyla ner stora mängder drycker. Om du vill integrera dem permanent i ditt hushåll är ett litet kylskåp perfekt för kontoret eller sovrummet.

Fördelar

 • Tar mindre plats
 • Enkel transport
 • Mångsidig användning
 • Enkel hantering

Nackdelar

 • Utrymmet tar snabbt slut

Minikylar passar särskilt bra för singelhushåll och studentlägenheter, eftersom boende i dessa ofta kräver mindre lagringsutrymme än exempelvis en småbarnsfamilj. Minikylskåpet tar inte mycket plats och är lätt att hantera. Det finns i ett brett utbud av mönster och färger. Inredningen är också mycket varierande.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett utomhuskylskåp?

Den stora fördelen med ett utomhuskylskåp är dess goda anpassningsförmåga till utomhusförhållanden. Det är väderbeständigt tack vare den speciella isoleringen.

Ett kylskåp i trädgården eller på terrassen gör att du kan ha drinkar eller vin snabbt till hands på en trädgårdsfest. Detta gör att du slipper springa fram och tillbaka till köket.

Utomhuskylskåp är vädertåliga på ett speciellt sätt. Speciell isolering kan till och med göra det lämpligt för användning året runt. I regel kan ett kylskåp i trädgården användas vid temperaturer från 0 till 40 °. Det måste dock stängas av om det finns risk för frost.

Fördelar

 • Vädertålighet
 • Speciell isolering
 • Året runt
 • Operativ förmåga

Nackdelar

 • Känsligt för minusgrader

Olika versioner av utomhuskylskåp gör det möjligt att optimalt tillgodose dina behov. Med ett endörrskyl har du alla dina drinkflaskor enkelt inom räckhåll. En uppdelning på två boxar gör det möjligt att lagra glass eller tårta separat så att de inte tinar och förstörs lika lätt. Ett visningsfönster gör ett tjusigt intryck exempelvis när dyra flaskor ska kylas ner.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en bilkyl?

Med en bilkyl har du alltid tillgång till svala drycker när du reser långt. Den är också lätt att transportera tack vare dess praktiska storlek.

Den speciella fördelen med en elektronisk kylare är den dubbla AC / DC-funktionen. En 230v-anslutning gör att apparaten kan anslutas till ett uttag. Med en extra 12v-anslutning kan du också enkelt transportera kylboxen i din bil.

Kylningen kan ta lite tid att uppnå rätt temperatur. Det är därför vara vettigt att låta bilkylen förkylas i eluttaget i förväg. Kylsystemet är väldigt tyst och stör inte under bilturen.

Fördelar

 • Enkel att transportera
 • Bekväm storlek
 • Dubbel anslutning

Nackdelar

 • Drar bilbatteri
 • Tar tid att kyla
 • Montering i bilen

När du använder den bör du se till att tändningen satts igång innan du startar kylen, annars kan du få problem med bilbatteriet. När du kör ska du se till att den lagras säkert. Att spänna fast den i baksätet eller bagageutrymmet kan vara en bra idé.

Bilkylskåpet erbjuder dig också ett antal andra möjliga användningsområden. Det passar mycket bra för längre bilturer, till exempel semester. Med ett handtag kan du transportera bilkylen till campingplatser eller festivaler utan problem.

Köpkriterier: Du kan jämföra och betygsätta minikylskåp baserat på dessa faktorer

Med följande kriterier vill vi visa dig vilka faktorer du kan använda för att jämföra och utvärdera en minikyl. Detta bör göra det lättare för dig att bestämma om en viss produkt är lämplig för dig eller inte.

Detta är kriterierna:

 • Mått, volym och vikt
 • Temperaturområde och temperaturreglering
 • Årlig energiförbrukning och energieffektivitetsklass
 • Ljudnivå
 • Färg och design
 • Utrustning
 • Funktioner

Mått, volym och storlek

En av de första sakerna du kommer att tänka på när du planerar ett köp kommer säkert att vara måtten (höjd, bredd, djup) och volymen på minikylen. Dessa anger hur mycket utrymme som finns tillgängligt och var du kan placera kylen.

Minikylskåp finns i många olika storlekar. Det finns mycket små kylskåp med endast 4l, som du också kan placera på skrivbordet tack vare deras storlek och vikt. Men det finns också mycket stora kylskåp med upp till 50 liter, som du är mer benägen att placera i ditt vardagsrum.

Bilkylskåp är vanligtvis mindre än kylskåp i hemmet och utomhuskylskåp. De har en volym på cirka 4 l, där du kan lagra nästan 6 dryckesburkar, upp till 32 l.

Minikylskåp för hushållet och utomhuskylskåp skiljer sig inte så mycket i storlek. De börjar med en volym på cirka 15 l. Större versioner når en lagringskapacitet på cirka 82 l. Dessa kylskåp skiljer sig inte längre tydligt från ett normalt hushållskylskåp.

Beroende på användningsområde kan du välja bland olika minikylskåp som passar dig bäst.

De viktigaste kriterierna är var du vill placera din minikyl och hur mycket du vill kyla ner den.

Temperaturområde och temperaturreglering

Den möjliga kyltemperaturen är ett annat viktigt kriterium när man beslutar att köpa små kylskåp. Effektiv kylning är särskilt viktigt om du vill använda minikylen utomhus. Ett bra kylsystem gör det möjligt att kompensera för en varm utetemperatur och ställa in kyltemperaturen under den.

Förutom god kylning är det också en fördel att manuellt kunna justera kylfunktionen. Det händer ofta att den kallaste kylnivån inte behövs. I många fall kan därför ett klimatkontrollsystem spara en hel del elkostnader.

Effektiv kylning i kombination med manuell justering av temperaturen för att hålla elkostnaderna låga är därför andra viktiga faktorer som påverkar ett köpbeslut.

Årlig energiförbrukning och energieffektivitetsklass

I en tid då diskussioner om energisparande ligger på dagordningen är det vettigt att ta hänsyn till ekologiska faktorer. Du bör därför vara uppmärksam på de olika energiklasserna när du köper. Faktum är att kylar och frysar är de produkter som har haft obligatorisk energimätning allra längst.

Klasserna listas på en skala från A+++ till D. A indikerar den klass som sparar mest el och D minst. Eftersom de flesta apparater nu har nått klass A på grund av europeiska standarder, har ytterligare en differentiering gjorts med ”+”-siffror.

Ljudnivå

För kylskåp kan en grundläggande åtskillnad göras mellan ljudlös absorptionskylning och bullrigare kompressorkylning.

De specifika fördelarna och nackdelarna med dessa två typer av kylning har redan förklarats i detalj. Men eftersom denna punkt är särskilt viktig sammanfattas det viktigaste innehållet här igen.

Volymen på ett minikylskåp anges i dB. Även om buller uppfattas annorlunda från person till person rekommenderas mindre än 40 dB för kylskåp. Minikylar med inbyggd kompressorkylning kan uppfattas som störande.

Om du vill ställa in ditt kylskåp i sovrummet och du i allmänhet vill ha tyst omkring dig, bör du använda ett absorptionskylskåp. Detta förbrukar vanligtvis mer el men anses också vara särskilt tyst.

När du köper en minikyl bör du därför överväga var du vill placera den. Ljud är särskilt störande i en ljudlös miljö.

Färg och design

Förutom praktiska, hårda fakta spelar också subjektiva faktorer som minikylskåpets utseende en viktig roll vid ett köpbeslut. Ofta kan färgen eller en speciell design vara den avgörande faktorn.

För kunder med kärlek till detaljer anstränger sig tillverkarna extra mycket för att uppfylla dessa specifika önskemål. Minikylskåp finns därför i alla möjliga varianter och i alla färger, så att vi kan erbjuda rätt minikyl för varje kund.

Särskilt minikylskåp för hemmabruk erbjuds i kreativa varianter. Om du vill ha ett minikyl som inte alla hushåll har, kanske du faller för ett ovanligt mönster.

Till exempel är efterfrågan på Coca-Cola Minikylar särskilt hög. Om du är en mer klassisk typ kan ett retro minikylskåp vara värt att överväga.

Inte alla minikylskåp finns i olika färger. Men slående och varierande färger är iögonfallande. Det är därför fördelaktigt att ha så många färger eller mönster som möjligt att välja mellan.

Utrustning

Utrustningen i ett minikylskåp innehåller antalet fack, ett frysfack och ett dörrfack. Dessa faktorer tillåter en praktisk uppdelning av den tillgängliga volymen.

Vid köp är det avgörande vilka av dessa faciliteter som behövs för din användning. En fullt utrustad minikyl är till exempel användbar när minikylen används som hushållets enda kylskåp. Men om kylningen bara ska vara tillfällig, som vid ett party, kan en minikyl användas helt utan utrustning.

Funktioner

Speciella funktioner för ett minikylskåp inkluderar ett 230 V-uttag, en extra 12V-anslutning, en gasanslutning och en värmefunktion.

12V-anslutningen gör att minikylen kan transporteras i bilen. Dessa anslutningar är vanligare i minikylskåp. En gasanslutning och en värmefunktion är kriterier som är mycket mindre vanliga.

Med hjälp av värmefunktionen är det möjligt att manuellt skilja mellan en kylning och en värmefunktion. Om varm mat ska hållas varm kan denna funktion vara mycket fördelaktig. Värmefunktionen kan också ha fördelar på vintern.

Gasanslutningen är en av tre möjliga anslutningstyper för minikylskåp, förutom uttaget och 12V-anslutningen. En gasanslutning tillåter en ännu mer mobil transport än en 12V bilanslutning.

Fakta om minikylskåp

Vilka grupper av människor behöver ett minikylskåp?

Ett minikylskåp är i princip lämpligt för alla grupper av människor som vill ha bekväm tillgång till kylda drycker.

Men om vi överväger de vanligaste platserna där små kylskåp används, kan en minikyl vara den bästa lösningen för följande personer:

 • Singlar och studenter
 • Festfixare
 • Nattmänniskor
 • Resenärer
 • Arbetare

Studenter och singlar: Om du bor ensam i din lägenhet och inte behöver mycket utrymme för dina drycker och mat, är köp av ett mindre kylskåp värt att överväga. Det ger tillräckligt med utrymme för dina veckovisa ransoner och det finns också plats för tillräckligt med anrättningar för festhelgen.

Festfixare: Om du bara vill använda ditt kylskåp för att kyla ner öl, vin eller andra drycker, kan du också använda en minikyl. Du kan enkelt placera minikylskåpet där dina gäster är samlade. Dina kalla drycker finns då alltid till hands.

Nattmänniskor: Om du vill njuta av dina kalla drycker på natten kan du slippa kila ut till köket med en minikyl. De flesta kylskåp är nu så tysta att de inte stör din sömn.

Resenärer: Om du är en person som reser mycket kan du skaffa ett minikyl till din bil. Med hjälp av en 12 V-kontakt fungerar kylfunktionen också utanför ditt hem. Ett bärhandtag hjälper dig att transportera ditt minikylskåp till önskad destination.

Arbetare: Speciellt på varma arbetsdagar är det en fördel att ha dina kylda drycker till hands så snabbt som möjligt. Du kan också enkelt placera ett minikylskåp på ditt kontor.

För vilka produkter är ett minikylskåp lämpligt?

I grund och botten kan du kyla ner allt som får plats i minikylen.

Beroende på tillfället är ett litet kylskåp lämpligt för all mat och dryck. Från grillkött för grillfesten till ölförsörjningen till helgen. Allt kan du lagra i minikylen.

Förutom mat kan du också använda ditt minikyl för andra produkter som behöver sval lagring.

Du kan också lagra ditt lager av nagellack och andra skönhetsprodukter. Du kan också lagra din medicin i små kylskåp.

Similar Posts