Bästa toalettborsten: Test & rekommendationer

Städar toalett med svart toalettborste

Välkommen till vårt stora test av toalettborstar, där vi presenterar alla toalettborstar vi testat i detalj. Vi har sammanställt detaljerad bakgrundsinformation för dig och lagt till en sammanfattning av kundrecensioner på webben.

Vi vill göra ditt köpbeslut enklare och hjälpa dig att hitta den bästa toalettborsten.

Du kan också hitta svar på vanliga frågor i vår guide. Dessutom hittar du också viktig information på denna sida, som du bör vara uppmärksam på om du vill köpa en toalettborste.

Fakta i korthet

 • I princip kan vi skilja mellan toalettborstar med och utan borst. Medan den borstlösa toalettborsten är mer hygienisk och håller längre.
 • Toalettborstar av naturliga material har minst påverkan på miljön. De håller till och med längre än konventionella plasttoalettborstar.
 • Ju högre kvalitet och lättare att rengöra, desto längre livslängd för toalettborstar.

Toalettborstetest: Våra favoriter

1:a plats: MEKEET silikon toalettborste

MEKEET silikon toalettborste känns nästan som en blandning mellan de traditionella borstarna med täta borst och de moderna antibakteriella silikonborstarna.

MEKEET silikon toalettborste och hållare, badrum toalettborsthållare uppsättning, silikon toalett rengöringsborste kit med mjuk borstborste (golv)

Den här toaborsten har borst men de är gjorda av silikon och sitter glesare. Detta har fördelen att de följsamma borsten kommer åt även under toalettkanten. Sedan torkar borsten mycket snabbare än vanliga borstar (Usch! det känns snuskigt när vanliga skitiga borstar står fuktiga och stinker i badrummet).

MEKEET har även revolutionerat behållartekniken genom att vattnet pressas ut ur behållaren när toalettborsten sätts ner i den. I botten av vanliga behållare brukar det annars finns en tendens att äckligt toalettvatten ansamlas.

Toalettborstens material har antibakteriell effekt och fångar upp smutsen väl, men är samtidigt skonsam mot toaletten så inga repor uppstår.

Kolla pris på Amazon

2:a plats: OXO Toalettborste

OXO toalettborste är i grunden ganska traditionell med med vita borst, men den har ett par fiffiga detaljer som gör att den sticker ut lite från mängden.

OXO Toalettborste med bra grepp med fälgrengörare

Den har några enstaka längre borst som är monterade i en vinkel som gör att du enkelt kommer åt att tvätta under kanten på toalettstolen.

Borstens förvaringsburk sluter tätt kring handtaget på borsten vilket är estetiskt tilltalande och möjligen även håller inne viss lukt. När du lyfter borstskaftet öppnar sig sedan burken igen.

Förvaringsburkens har en droppbricka som samlar upp vatten, och ventilationshål i brickan gör att vattnet snabbt förångas så borsten snabbare blir torr och luktfri.

OXO är ett premiummärke med generösa garantier.

Kolla pris på Amazon

3:e plats: KLINOO Premium toalettborste svart

Klinoo toalettborste är en enkel toalettborste till ett genomsnittligt pris. De envisa fläckarna kan skrubbas mycket bra med den svarta huvuddelen.

Klinoo Premium toalettborstset, svart borsthuvud med handtag i rostfritt stål, rostbeständig toalettborste, ersättande toalettborste. Bürste + Behälter (weiß) Svart

Färgen säkerställer att toalettborsten inte missfärgas och därför håller den längre. Handtaget är tillverkat i rostfritt stål. Denna modell är populär bland sina köpare. Dess höga kvalitet beröms särskilt.

De anser att KLINOO toalettborste är pålitlig och praktisk. De uppskattar också att de kan rengöra de djupa områdena ordentligt med borsten.

Kolla pris på Amazon

Frågor du bör ta itu med innan du köper en toalettborste

Hur hygieniska är toalettborstar?

Toalettborstar är viktiga komponenter i rena toaletter. Toalettborstar har varit en integrerad del av toaletthygien sedan forntiden.

Då kallade xylospongium, var toalettborsten inte mer än en pinne med en svamp i slutet.

Men hur hygieniska är dessa toalettborstar, som har använts i flera generationer, egentligen? Har de fått sin stolta plats på toaletten och badrummet?

Beroende på land och kultur är det förvånansvärt olika åsikter om detta, men vi kan enas om en sak. Huruvida en toalettborste är hygienisk eller inte beror särskilt på två faktorer:

 • Hur länge har toalettborsten använts?
 • Vilket material är toalettborsten gjord av?

Vilket material är toalettborstar gjorda av?

Toalettborstar är mer mångsidiga än många av oss tror. Så många är de material som utgör den spännande världen med toalettborstar.

De mest kända materialen från toalettborsthandtaget är bland annat gummi, rostfritt stål, trä, koppar, glas och porslin. Andra specialkomponenter är bambu och silikon.

Toalettborste tankar kan vara tillverkade av samma element som toalettborstar, eller av betong, keramik, krom, antracit och marmor.

Även toalettborsthuvuden / rengöringsdynorna kan vara mycket olika från varandra. De flesta är emellertid tillverkade av plast eller silikon, ibland djurborst eller andra komposterbara material.

Dessa kan utrustas med ett antibakteriellt lager eller utan. Skillnaden är också om dessa huvuden är tillverkade av borst eller borstlösa.

Med vissa toalettborstar är det fortfarande möjligt att få ett reservhuvud för att byta ut huvudet när det redan används.

Toalettborstar med ett långt rostfritt stålhandtag och borstfritt huvud är de mest hygieniska.

Vad kan du rengöra med en toalettborste?

Toalettborstens mest kända funktion är att rengöra toaletten. Oftast används den för att bekämpa bakterier, bakterier samt kalk- och urinsten. Dessa orsakas av den dagliga sköljningen av urin och avföring.

Hur fullständigt denna rengöringsfunktion uppfylls beror på borstens och materialets flexibilitet samt på toalettborstens handtag.

Dessa egenskaper hos en toalettborste hjälper till att effektivt rengöra de svåråtkomliga delarna – djupt under fälgen och området för avloppet.

Med vissa toalettborstar är det till och med möjligt att rengöra spolarfritt WC och urinal utan problem.

Vad är alternativet till toalettborstar?

Ett alternativ till de klassiska toalettborstarna är WC-torkarna utan borst. Dessa är mer hållbara och mer flexibla än konventionella toalettborstar.

De som tänker på hållbarhet kan också byta ut sina toalettborstar med miljövänliga. Detta består vanligtvis av ett trähandtag och naturliga borst.

En tandborste är lika lämplig för rengöring av toalettens kanter. Med sin smala huvudgavel är toalettens kant mycket lätt att nå. Det är viktigt att notera: Använd först tandborsten för första rengöring för att rengöra toaletten!

Om det inte finns någon typ av toalettborste hemma, är rengöring av svampar och rengöringsdukar med en kombination av gummihandskar en stor hjälp.

Vilken typ av toalettborstar finns det?

Om du vill få en toalettborste finns det en avgörande funktion som du bör tänka på innan du köper.

Du kan skilja mellan två olika typer:

 • Konventionell toalettborste
 • Borstfri toalettborste

De olika typerna har var och en fördelar och nackdelar. Beroende på vad du föredrar är en annan art lämplig för dig. Med följande avsnitt vill vi göra beslutet lättare för dig.

Vilka är egenskaperna hos en konventionell toalettborste?

De borstade toalettborstarna har den stora fördelen med kraftfull friktion. Denna repfunktion lämnar känslan av att toalettborsten gör sitt jobb bra, men det saknar ytens torkningsfunktion för smuts.

Borsten har också den nackdelen att smuts samlas på dem över tid, särskilt om borsten inte rengörs ordentligt och regelbundet. Detta kan göra att bakterierna lockas.

Toalettborstarna tappar till och med sin form när mycket tryck appliceras under rengöring och de missfärgas vid varje användning. Av dessa skäl är toalettborstar mer kortlivade än borstlösa.

Naturligtvis gör materialet också en skillnad. Om det är ett borsthuvud av djurborst eller plast av liknande slag, blir huvudet smutsigare än ett borsthuvud med silikon.

Det låga priset på toalettborstar med plastborst talar för sig själva och att de finns i nästan varje stormarknad och webbutik.

Fördelar

 • Låg kostnad
 • Finns i många butiker
 • Skurar bort smutsen
 • Variant av naturliga material är miljövänlig

Nackdelar

 • Kort liv
 • Insättningar och rester av toalettpapper fastnar
 • Smetar ut smuts
 • Svårt att rengöra
 • Plastvariant är miljöskadlig

Vilka är egenskaperna hos en borstlös toalettborste?

Den borstlösa toalettborsten består av en huvuddel gjord av silikonlameller.

Med lamellens hjälp rengörs ytorna noggrant istället för att smutsa avlagringar och smuts.

Borstlösa toalettborstar finns i olika utföranden. Det finns skillnader i deras form. Med rätt form kan toaletten enkelt rengöras under kanten och ger ett estetiskt utseende.

Rengöring av toalettborsten är också trevlig. Eftersom det inte finns några borst är det mycket mindre besvärligt att rengöra dem än med de andra versionerna.

Efter användning behöver den inte sköljas igen, vilket sparar upp till 7 liter vatten för varje enskild toalettstädning! Rengöringsmedel för att hålla borsten i allmänhet sparas också.

Toalettborstarna är gjorda av silikon. En 100% ekologisk version är därför ännu inte tillgänglig. Ändå har de en längre livslängd än de klassiska toalettborstar med borst.

Vad du kan missa med de borstlösa toalettborstarna är repfunktionen. Detta ges inte med en silikonlamell.

Fördelar

 • Torkar över hela ytan
 • Hållbar
 • Lätt att städa
 • Smetar inte
 • Vattenbesparing

Nackdelar

 • Kan inte borsta och skrubba
 • Det finns inget av komposterbart material
 • Det finns inte i varje butik

Köpkriterier: Du kan jämföra och betygsätta toalettborstar baserat på dessa faktorer

Här visas nu vilka aspekter som hjälper dig att bestämma mellan mängden möjliga toalettborstar.

Kriterierna du kan använda för att jämföra toalettborstar inkluderar

 • Material
 • Hållbarhet
 • Flexibilitet
 • Hygien
 • Design

Följande stycken förklarar vad som är viktigt för vart och ett av kriterierna.

Material

Vi har undersökt de tre huvudkomponenterna som består av en toalettborste.

Komponentmaterial

Stam Oftast är den tillverkad av plast, rostfritt stål, trä, koppar, glas och porslin. Andra specialkomponenter är bambu och silikon.

Huvud består huvudsakligen av plast. Silikon är också ett mycket populärt material. Ibland finns toalettborstar av djurborst eller andra komposterbara material. Vissa toaletthuvuden har en antibakteriell beläggning.

Behållare Ofta består de av samma element som handtaget. Andra alternativ är betong, keramik, krom, antracit och marmor.

Hållbarhet

När det gäller hållbarhet bör följande kriterier beaktas:

Reservdelar

Livslängd

Material

Reservdelar

Du kan byta ut huvuddelen på vissa toalettborstar. Denna möjlighet ges dock endast om ett lämpligt ersättningshuvud är tillgängligt. Om detta är fallet kan du fråga butikerna.

Det är också möjligt att köpa en toalettborstebehållare separat om den gamla inte längre uppfyller sina funktioner.

Livslängd

Livslängden beror starkt på huvudet och borstenas kvalitet och material.

Plast missfärgas snabbt och är svårt att rengöra. Därför har den en livslängd på cirka ett halvt år. Naturliga borst kan hållas rena lite längre med vinäger och bakpulver.

Livslängden påverkas också av materialet i handtaget och behållaren. Starka material, såsom krom, rostfritt stål har en längre livslängd än glas eller plast.

Det är därför värt att köpa en toalettborste gjord av rostbeständiga element så att den kan användas under lång tid.

Material

Det finns två metoder för hållbarhet. Den första uppfattningen är att ju längre toalettborsten håller, desto mer miljövänlig är den.

I denna princip är borstlösa toalettborstar av silikon i första hand följt av toalettborstar med starka, högkvalitativa komponenter från brant och behållare, som marmor, krom och rostfritt stål.

Den andra uppfattningen är att ett komposterbart material är grundläggande för hållbarhet. Lätt nedbrytbara material i toalettborstar är trä (handtag och behållare), rotborst, djurborst.

Flexibilitet

Endast med en flexibel kropps- och huvuddel kan vi förvänta oss noggrann rengöring.

De svåråtkomliga toalettdelarna, såsom fälgen och avloppsområdet, kan lätt och effektivt nås med en toalettborste med ett långt handtag och ett flexibelt ändar.

Toalettborstar med elastiska silikondelar på huvudområdet ger denna enkla hantering bäst. Toalettborstar med fog på stamdelen är också lätta att böja.

Hygien

De konventionella toalettborstarna blir relativt snabbt tilltäppta med smuts. Efter en kort tid ser de inte bara oattraktiva utan också stinkar. Detta skapar en idealisk grogrund för bakterier och bakterier.

Rengöring av toalettskålen med de smutsiga och klibbiga borsten kan inte längre utföras ordentligt trots flera försök.

Av hygieniska och estetiska skäl bör du därför säga adjö till din toalettborste efter ungefär ett halvt år och få en ny.

Ett alternativ är den borstlösa toalettborsten. Med lamelldelen kan du rengöra toalettens insida mycket bra. Det är mycket väl lämpat att ”skrapa” avlagringar.

Denna borste håller sig mycket lätt och ren under lång tid. Toalettpapperet och andra ”fula saker” dockar inte lätt till ytan. Du kan därför använda det bekymmersfritt i flera år.

För att upprätthålla hygien inte bara på den undre delen av toalettborsten, utan också på den övre delen, dvs handtaget, använd toalettborsten med din rena hand. Du skulle inte vilja ha en oren toalettpinne i handen, eller hur?

Design

En toalettborste har inte bara funktionen att hålla toalettområdet rent. En toalettborste dekorerar interiören.

Vi kan dekorera vårt badrum med roliga toalettborstar. Pistolformade toalettborstar, skallepynt för en skrämmande Halloween-dag, toalettborstar med komiska figurer eller emojis.

Varför låter du inte din egen politiska åsikt se till? Det finns alla typer av design i toalettborstar, till exempel i Donald Trump eller Kim Jong Un.

Vad sägs om att skapa en naturlig miljö med din toalettborste? Katt, groda, hund, anka: Toalettborstar finns i olika djurmotiv. Fruktfigurer, som ett körsbär eller ett grönt äpple, är lika lämpliga.

Vill du komma undan stressen i vardagen? En vintage toalettborste, en i lantlig stil, eller en antik unik bit kan hjälpa dig att spendera en nostalgisk tid i din toalett.

Modern, enkel elegans kan också hittas som ett urval. Som hjärtformade toalettborstar för romantikerna.

Du kan fixa din toalettborstebehållare på väggen eller helt enkelt hänga din toalettborste på väggen.

Om du inte gillar varken toalettborsten eller toalettuppsättningen, kan du dölja din toalettborste med en infällt modul.

Det finns också ett val för husbilar och campingtoaletter om du gillar att resa med din husvagn.

Fakta som är värda att veta om toalettborstar

Hur använder jag toalettborsten korrekt?

Det är mycket enkelt att använda toalettborsten korrekt. Följ instruktionerna nedan:

Efter att ha skurat och borstat med toalettborsten håller du den där vattnet kommer ut.

Spola toaletten och låt vattnet rinna igenom / över toalettborsten. Sedan kan du sätta tillbaka din rena toalettborste i stativet.

Hur rengör jag toalettborsten?

Vill du rensa din toalettborste igen? För att undvika att köpa nya toalettborstar för ofta och spara pengar finns det några trick du kan använda.

Dessa tricks gäller toalettborstar med borst. De borstlösa toalettborstarna behöver inte en sådan omfattande extra rengöring.

Grundläggande rengöring

Lägg toalettstädare i toalettskålen.

Lägg din borste i toaletten. Låt det blötlägga under toalettstädningen. Du kan lägga till ytterligare rengöringsmedel direkt på borsten just nu om du tror att det är nödvändigt.

Nu ska du låta agenten träda i kraft. Det tar cirka 20 till 30 minuter att suga in. Skölj sedan din toalettborste under spolningen.

Grundläggande rengöring utan kemikalier

Om du vill undvika starka kemikalier. Du kan använda vinäger, bikarbonat soda, citronsaft eller tandprotesmedel. Dessa naturliga rengöringsmedel och goda kalkborttagare.

De är särskilt lämpliga för toalettborstar av rotborst. Borstar av plast blir lättare och närmar sig sin naturliga vita färg igen.

Processen är faktiskt densamma som i punkt 1. Ansökningstiden är längre. Vi rekommenderar därför att du gör rengöring över natten.

Låt din toalettborste ligga i blöt hela natten och skölj inte av den förrän nästa dag.

Rengöring av toalettborstebehållaren

Du bör tömma uppsamlingsbehållaren först. Rengör det med en pappershandduk och lite desinfektionsmedel. Glöm inte dina handskar!

Om du inte vill rengöra behållaren direkt med handen kan du använda kattströ.

Lägg lite kull i behållaren och lämna det där en kort tid tills det suger upp vätskan. Kasta sedan kullen i facket. Spola aldrig katten på toaletten!

Hur ofta ska jag byta toalettborste?

Du kan använda toalettborstar med naturliga borst längre om du rengör dem regelbundet. Toalettborstar utan borst varar i flera år.

Hur kastar jag toalettborsten korrekt?

Toalettborstar ska kasseras tillsammans med restavfallet. Toalettborstar av trä med naturliga borst kan kastas i den organiska avfallsbehållaren om de inte har något extra material.

Similar Posts