Bästa batteriladdaren: Test & rekommendationer

Batteriladdare med batterier intill som står redo att laddas

Om du hade chansen att både spara pengar och rädda miljön, skulle du göra det då? I vårt test av batteriladdare, presenterar vi de bästa batteriladdarna som vi testat i detalj.

Vi har sammanställt detaljerad bakgrundsinformation. Det gör ditt köpbeslut enklare och hjälper dig att hitta den bästa batteriladdaren.

Du kan också hitta svar på vanliga frågor i vår guide. Du hittar också viktig information på den här sidan som du bör vara medveten om när du köper en batteriladdare.

Fakta i korthet

 • Fördelarna med att använda uppladdningsbara batterier och en laddare är möjligheten att ladda, kostnadsbesparingar och miljöskydd.
 • I grunden görs en åtskillnad mellan batteriladdare för mobiltelefoner, bärbara datorer och batterier. Alla tre former finns i många varianter och olika utföranden.
 • Med de så kallade powerbanks är det nu möjligt att ladda din smartphone när du är på språng. Så du är inte nödvändigtvis beroende av ett eluttag.

Test av batteriladdare: Våra favoriter

 • Den bästa batteriladdaren för 8 batterier
 • Den bästa batteriladdaren med LCD-skärm
 • Den bästa batteriladdaren för 4 batterier

Den bästa batteriladdaren för 8 batterier

Denna batteriladdare från Ansmann är intelligent och stannar när batterierna laddats klart. Förutom åtta laddningsfack för batterier har den också en USB-port för laddning av externa enheter.

Assmann Powerline 8 Batteriladdare 8 xAA/AAA NiMH Akkus, Svart

Batterierna kan laddas individuellt och oberoende. Enheten har också en funktion för detektering av batteridefekter.

Kolla pris på Amazon

Den bästa batteriladdaren med LCD-skärm

Technoline BC 700 batteriladdare slutar också ladda automatiskt när batteriet är fullt. Den praktiska displayen ger dig en översikt över hur lång tid det tar att ladda batterierna.

Technoline BC 700 Laddare Set, Svart

Enheten upptäcker defekta batterier och kan uppdatera äldre batterier, vilket förbättrar deras prestanda igen.

Kolla pris på Amazon

Den bästa batteriladdaren för 4 batterier

Denna universella laddare från Surophy kan ladda nästan alla Li-Ion-, Ni-MH-, NiCd-batterier. Den speciella funktionen är att de fyra laddningsfacken är oberoende av varandra och har ett integrerat mikrodatorhanteringssystem.

MEckily kryddburkar i glas set med 24 silver

ABS-material gör laddaren brandsäker, hållbar och korrosionsbeständig. Så du kan ta den med dig när du åker.

Kolla pris på Amazon

Frågor att tänka på innan du köper en batteriladdare

Är det lämpligt att köpa begagnade batteriladdare?

I grund och botten, när man köper en begagnad batteriladdare finns det alltid en viss risk på grund av slitage på produkten. Det är till exempel osäkert hur den tidigare ägaren behandlade och använde enheten.

Köp av en begagnad batteriladdare är därför alltid förknippad med lite tur. Den kontinuerliga användningen av en batteriladdare kan ha en negativ inverkan på dess funktion.

Det första tecknet på en skadad batterikabel är en märkbar långsam laddningstid. Innan du köper en begagnad kabel är det bäst att kontrollera den själv med din mobiltelefon och kabeln du vill köpa.

Hur länge kan jag använda en batterikabel?

Det är mycket svårt att säga exakt hur länge du kan använda en batteriladdare och det varierar från enhet till enhet. Beroende på olika funktioner, prisklasser och användning varierar livslängden.

Det händer ofta att med tiden tar laddningstiden för en enhet längre tid än vanligt eller att anslutningen avbryts under laddning.

Vad ska jag tänka på med min batteriladdare?

Det finns också några saker du bör vara uppmärksam på innan du köper en enhet. Tänk på att en laddare i olika prisklasser innehåller ett brett utbud av funktioner för att spara ditt batteri. Se till att det har skydd mot överladdning.

När ditt batteri är fulladdat ska du ta bort det från laddstationen. Om batteriet fortfarande är anslutet till laddningsströmmen kommer det att laddas över och batterikapaciteten minskar.

Av detta skäl finns det laddare med en styrenhet som förhindrar att batteriet överladdas. Detta innebär att batteriladdaren stängs av när den maximala batterikapaciteten uppnås och säkerställer att batteriets tillstånd upprätthålls. Eftersom det finns batteriladdare i olika prisklasser är enheterna utrustade med olika funktioner.

I de flesta fall kan du anta att din laddare har överladdningsskydd när du använder en enhet från märkestillverkaren. I många fall saknar dock en laddare från okända tillverkare den här funktionen.

Var särskilt försiktig med dessa billiga laddare och ta reda på i förväg om det är värt att köpa en. Om du är osäker bör du hellre avstå från att köpa en.

Så använd en intelligent batteriladdare för att förhindra överladdning och överdriven värmeproduktion. Du bör använda detta tips för alla batterier, särskilt för batteriladdare.

Dessa enheter känner ofta inte igen när ett batteri är fulladdat. En smart enhet inkluderar också temperaturövervakning så att en batteriladdare inte behöver hantera för höga temperaturer. En funktion för att upptäcka defekter bör också övervägas.

Hur laddar jag ordentligt med en batteriladdare?

Som alla mobilanvändare vet: Vid någon tidpunkt kommer batteriet att ta slut. Och detta händer vanligtvis i sådana ogynnsamma situationer där det är särskilt brådskande att nå mobiltelefonen.

Vi vill visa dig hur du kan förhindra dessa situationer med några tips så att du kan säkerställa att dina batterier används optimalt under en lång tid.

Först och främst är det svårt att uttala sig om den perfekta laddningsprocessen, eftersom varje batterityp är annorlunda. I ett nötskal är det viktigt att du inte laddar batteriet helt, att du inte låter det bli helt tomt och att du kopplar ur laddaren när den är fulladdad.

Så ladda den inte hela tiden och försök att hålla den mellan 30 och 70 procent. Du bör inte heller ladda din enhet vid höga temperaturer, och du bör inte ladda den ofta under kort tid när batteriets laddningstillstånd är under 30 procent. Se också till att laddaren matchar batterisystemet.

Vilka typer av batteriladdare finns det?

I grunden kan du skilja mellan olika batteriladdare och laddare, i det följande kommer du att lära känna tre typer som är bekanta för dig:

 • Batteriladdare för smartphones
 • Batteriladdare för bärbara datorer
 • Batteriladdare för batterier

Dessa batteriladdare tjänar olika produkter och har olika fördelar och nackdelar.

En batteriladdare laddar enhetens batteri genom att konvertera ström från vägguttaget eller andra strömkällor till en lämplig spänning för ditt batteri. Det finns separata men också multifunktionella laddare för olika batterier.

Beroende på vilken produkt du behöver en laddare och de saker du bryr dig mest om kommer följande avsnitt att hjälpa dig hitta rätt batteriladdare för dig och din produkt.

Vi kommer att presentera de ovan nämnda typerna av batteriladdare och visar dig tydligt deras fördelar och nackdelar.

Vilka batteriladdare finns för min smartphone?

Det finns olika batteriladdare för smartphones, som skiljer sig i pris och kvalitet. De viktigaste är till exempel USB-batteriladdaren, de välkända Powerbanks eller solcellsladdarna, som kommer att förklaras mer detaljerat nedan.

Vad är en USB-laddare?

Den typiska USB-laddaren används som strömförsörjningsenhet för att ladda ett batteri. Växelspänningen från uttaget omvandlas till lämplig ström med likström och överförs till den mobila enheten via en strömförsörjningsenhet.

USB-laddaren har också en avtagbar kabel som fungerar som en länk mellan din smartphone och en bärbar dator, till exempel för att ladda batteriet. Du bör dock notera att den här processen tar mer tid än direktvägen via eluttaget.

Ett annat användbart tillbehör är biladaptern, som låter dig ladda din smartphone i din bil medan du är på väg. I din bil hittar du en cigarettändare som du kan använda för att ansluta laddarkabeln till din mobiltelefon.

Fördelar

 • Kompatibel
 • Lätt att transportera
 • Flexibel användning
 • Också möjligt utan uttag

Nackdelar

 • Beroende av ett uttag
 • Kort livslängd
 • Kan vara skadlig för laddningsuttaget

En stor fördel är att de flesta produkter kan laddas via samma USB-kabel, med en så kallad universalladdare. Detta är särskilt smidigt om du reser mycket, eftersom du bara måste ha en för att ladda alla dina enheter.

När du reser är det också fördelaktigt med små enheter som är praktiska och enkla att transportera. Eftersom nästan alla elektroniska enheter nu har ett USB-gränssnitt är en USB-laddare flexibel och kräver inte nödvändigtvis ett eluttag.

Nackdelen är dock att du är beroende av ett eluttag eller till exempel en bärbar dator som kan leverera ström via kabeln till mobiltelefonen.

Dessutom har laddare från okända tillverkare ibland en kort livslängd och laddningen tar längre tid än vanligt. Om du ansluter kabeln ofta kan det också skada laddningsuttaget på din mobil.

Vad är en Powerbank?

Förutom USB-batteriladdaren finns det också de så kallade Powerbanks. Dessa mobila laddare är bärbara batterier som kan användas för att förse olika enheter med ny energi via USB-strömförsörjning.

En powerbank är en energilagringsenhet som du laddar avsiktligt för att ladda andra enheter med denna powerbank vid ett senare tillfälle när det inte finns några eluttag i närheten. Powerbank drivs och laddas upp så att enheter kan anslutas till USB-portarna för att överföra energin.

Fördelar

 • Anslutning för flera enheter
 • Laddning utan uttag
 • Lämplig för resor

Nackdelar

 • Beroende av batterikapacitet
 • Klumpig
 • Självurladdning
 • Billiga produkter potentiellt dåliga

Fördelarna med sådana externa batteriladdare är också att du kan ladda en eller till och med flera enheter samtidigt och att du enkelt kan ladda din mobil utan tillgång till ett eluttag.

Nackdelarna med ett powerbanks är emellertid att det beroende på batterikapaciteten kan vara svårt att uppnå den utlovade kapaciteten. Detta gäller särskilt för produkter från okända tillverkare, som snabbt kan slitas ut eller inte fungera alls och kan självutladda när de inte används.

Hur fungerar en solcellsladdare?

En solcellsladdare ger din mobiltelefon energi via USB när det finns tillräckligt med solljus för att ladda den.

Det finns två kategorier av dessa laddare. En typ har ett inbyggt batteri som lagrar strömmen och sedan överför den. Den andra varianten, som laddar enheten direkt. Innan du köper bör du se till att laddstationen är relativt lätt och praktisk.

Fördelar

 • Varken eluttag eller USB-strömförsörjning krävs
 • Minskning av elkostnaderna
 • Miljövänlig
 • Enkel

Nackdelar

 • Laddning är inte möjlig utan solljus
 • Långsam laddning

En stor fördel med denna laddare är att du inte behöver ett eluttag eller en dator med USB-anslutning och strömförsörjning. Du minskar också dina elkostnader, agerar miljövänligt och kan ladda din smartphone bekvämt genom tillgängligt solljus.

Nackdelen med denna laddare är dock att om det inte finns tillräckligt med solljus så kan du inte kan ladda din mobil. Laddningshastigheten kan också vara långsammare än för en batterikabel. Det bör dock också nämnas att du inte behöver spendera några pengar på din laddare.

Vilka batteriladdare finns för bärbara datorer?

Bärbara datorer är mycket populära produkter som nästan varje hushåll har. Men precis som andra elektroniska produkter behöver du el för att köra dem. Bärbara datorer har redan ett uppladdningsbart batteri som kan laddas i förväg.

Hur fungerar den stationära laddaren med en bärbar dator?

Till exempel levererar en laddare ström till ditt bärbara dators batteri genom att ta bort batteriet och sätta i det i laddaren så att det kan laddas. Laddaren är i sin tur ansluten till eluttaget.

Fördelar

 • Snabb laddningshastighet

Nackdelar

 • Kan inte användas under laddning
 • Tung och stor

När du laddar kan din bärbara dator inte användas, men den har åtminstone en mycket snabb laddningshastighet.

Hur fungerar nätadaptern som en laddare?

En annan variant är en strömförsörjningsenhet som är ansluten till ett eluttag och där batteriet finns kvar i den bärbara datorn och därmed laddas. Men när du köper en laddare, se till att den är utrustad med styrelektronik eller ett överladdningsskydd som förhindrar att ett fulladdat batteri laddas ytterligare.

Se också till att batteriladdaren är lämplig för din bärbara dator och att ditt batteri inte är skadat.

Fördelar

 • Överladdningsskydd
 • Snabb laddningshastighet

Nackdelar

 • Beroende av eluttag
 • Ofta stora och tunga

En fördel är överladdningsskyddet och den snabba laddningshastigheten. Den är emellertid ofta relativt stor och tung, så att den inte är särskilt flexibel i sin användning.

Hur fungerar sollcellsdriven powerbank?

En speciell form av stömförsörjning är en portabel laddare med solceller. Precis som mobilen har du möjlighet att ladda din bärbara dator på resande fot utan el från solljuset. Observera att solcellsladdarna ger mindre ström än en laddare som är inkopplad i eluttaget och laddningen kan därför ta längre tid.

Fördelar

 • Miljövänlig
 • Varken eluttag eller USB-anslutning krävs
 • Låga elkostnader

Nackdelar

 • Laddning är inte möjlig utan solljus
 • Sänkt laddningseffekt

Solcellsladdaren är mycket miljövänlig tack vare de lägre elkostnaderna och inget eluttag, USB-port eller USB-strömförsörjning krävs. Ett problem är dock att laddning inte är möjlig i lågt solljus och laddningen kan ta längre tid än med en strömförsörjning.

Vilka batteriladdare finns för batterier?

Du har möjlighet att ladda dina batterier med en batteriladdare. Men du bör ta reda på vilka batterier som passar i laddaren och vad du bör vara uppmärksam på.

Många enheter, till exempel en kamera eller ficklampa, behöver ett batteri för att fungera. Du kan välja mellan batterier eller laddningsbara batterier, de så kallade ackumulatorerna, som du kan använda.

Dessa är avsedda för flerfaldigt bruk och kan användas med en laddare för att säkerställa att din produkt är anpassad för användning igen. Det är viktigt att du aldrig förväxlar batteripolerna vid laddning, eftersom det permanent kan förstöra dina batterier. Ladda bara batterier som är lämpliga och avsedda för laddaren.

Fördelar

 • Ger möjlighet till uppladdning
 • Hög strömförande kapacitet

Nackdelar

 • Ladda före varje användning
 • Hög självurladdning när den inte används
 • Dyrare att köpa

Det är fördelaktigt att batterierna kan laddas upp till 1000 gånger, inte behöver köpas igen och har en hög strömkapacitet.

Men denna produkt har också nackdelar, så du måste ladda batterierna före varje användning och en hög självurladdning uppstår när den inte används. De uppladdningsbara batterierna är också dyrare än vanliga batterier.

Du kan jämföra och utvärdera batteriladdare baserat på dessa faktorer

I det följande vill vi visa dig vilka faktorer du kan använda för att jämföra och utvärdera batteriladdare. Detta kommer att göra det lättare att avgöra om en viss produkt är lämplig för dig eller inte.

Sammanfattningsvis är dessa:

 • Utrustning / laddningsfack
 • Maximal laddström
 • Lastövervakning
 • LCD skärm
 • Överladdningsskydd
 • Defektdetektering
 • USB-anslutning
 • Minneseffekt
 • Uppdateringsfunktion

Utrustning / laddningsfack

Denna punkt gäller utrustningen för de olika batteriladdarna, oavsett typ. En åtskillnad görs mellan följande tre typer:

 • Universalladdaren, som kan ladda olika storlekar på batterier
 • Laddare för en batterityp, som bara är användbar för en viss typ av batteri
 • Snabbladdaren

När du väljer en batteriladdare är antalet tillgängliga laddstationer viktigt och om olika typer kan laddas tillsammans. Andra funktioner som batteritestaren, en urladdnings- eller uppdateringsfunktion är också en fördel.

Dessutom kan en enhet ha ytterligare tillbehör, till exempel en biladapter, med vilken laddaren kan anslutas till bilarnas tändare.

Universella laddare är särskilt praktiska, de stödjer laddning av olika batterityper. Därför är det inte nödvändigt att köpa en separat laddningsstation för varje typ.

Vissa laddningsstationer erbjuder möjlighet att ladda flera batterier samtidigt. Detta sparar tid och är praktiskt om du behöver flera på en gång.

De flesta batteriladdare har minst fyra laddningsfack som kan laddas. Om du planerar att använda batterier i leksaker, behöver du en enhet med minst fyra eller fler laddningsfack. Om du bara behöver ett batteri för din väggklocka eller andra små enheter då och då, räcker en enhet med två laddningsfack för dig.

Den maximala laddningsströmmen

De olika enheterna har olika strukturella konstruktioner och olika funktioner. Därför har de också olika maximal laddningsström. Ju starkare laddningsströmmen, desto snabbare kan enheten laddas. Men en stark ström är inte lämpligt för alla typer av batterier.

Högkvalitetsbatterier blir mindre varma när de laddas med hög laddningsström än lågprisvarianter. I grund och botten kan man dock säga att batteriet skadas av denna höga laddningsström. I detta fall är det särskilt fördelaktigt att vara tålamod under laddning för att förlänga batteriets livslängd.

Det finns den så kallade snabbladdningsfunktionen som gör det möjligt att förkorta laddningstiden för vissa enheter genom att öka strömstyrkan, så att batteriet är fullt användbart igen efter en kort tid. Du bör dock se till att du har ett snabbladdande batteri, annars är processen särskilt skadlig.

Laddningsövervakning

På marknaden finns det olika batteriladdare med olika funktioner. Det viktiga är att du väljer rätt laddningssladd så att batteriets livslängd maximeras.

Välj en enhet med intelligent laddningsövervakning för att göra detta.

Intelligent laddningsövervakning säkerställer att laddningsströmmen inte är konstant och anpassar sig alltid till batteriets laddningsnivå. Var därför försiktig med billiga produkter, eftersom dessa vanligtvis har en konstant laddningsström.

Du får ett fulladdat batteri, men på lång sikt påverkas batterikapaciteten negativt. Därför är det bättre att köpa en laddare som har laddningsövervakning och därmed känner igen batteriets laddningstillstånd och kan justera laddningsströmmen.

LCD-skärm

Många enheter har redan en LCD-skärm. En sådan LCD-skärm är integrerad i enheten och ger dig möjlighet att när som helst informeras om batteriets laddningsstatus.

En LCD-skärm är en speciell fördel eftersom du enkelt blir visuellt informerad om batteriets laddningsstatus. LCD-skärmen består av en LED-bakgrundsbelysning och fungerar som en USB-skärm utöver laddningsstatus.

Skydd mot överladdning

Innan du köper bör du se till att din nya batteriladdare har skydd mot överladdning. Speciellt billiga enheter har inget skydd mot överladdning.

Om du köper en billig batteriladdare är det möjligt att ditt batteri fortsätter att laddas även om den maximala energikapaciteten redan har uppnåtts. Detta är särskilt skadligt för ditt batteri och minskar batterikapaciteten.

Se till att din nya sladd har den här funktionen. Ett litet tips för att ladda ditt batteri: Ladda ditt batteri så att batterikapaciteten ligger inom ett intervall på 30% – 70%.

Just nu finns det så kallade intelligenta laddare som automatiskt övervakar laddningsprocessen och stänger av den när batteriet är fulladdat, vilket förhindrar överladdning. Dessa enheter växlar sedan över till långsam laddningen vid maximal effekt, så att energin kan upprätthållas och därmed kompensera för batteriets självurladdning.

Dessa enheter är vanligtvis dyrare att köpa än de utan intelligent kontroll. De är emellertid särskilt lämpliga om ett batteri används mycket ofta och därmed kan batteriets livslängd förlängas.

Defektdetektering

Det finns olika modeller av laddningskablar. Bra laddare har en ytterligare funktion, defektdetektering.

Med en powerbank tänds en LED-indikator som indikerar vilket meddelande den vill förmedla. Om en fel upptäcks i celler eller om en laddningskabel är kortsluten blinkar LED-lampan med korta blinkningar.

Under tiden är batteritestaren redan tillgänglig. Den här funktionen hjälper konsumenterna att kontrollera batteriets laddningsstatus. Du kan mycket snabbt se om ditt batteri fortfarande är funktionellt och användbart eller måste laddas.

USB-anslutning

En USB-port är en viktig faktor som din laddare bör ha. En USB-strömförsörjning är särskilt användbar i hemmet men också när du reser. Det kan monteras på fasta platser men kan också växla mellan olika platser. En laddkabel med ett USB-kontakt är beroende av en kabel så att enheten kan anslutas till laddaren. Fördelen här är att alla typer av tekniska enheter kan laddas.

Dessutom slipper du trasslet av sladdar som lätt kan uppstå om varje apparat ska ha sin speciella sladd. Dessutom är USB-laddning med strömförsörjning praktisk och tidsbesparande, vilket många tillverkare också har insett och därför har USB-laddare blivit lite av en standard.

Minneseffekt

Hur kan du förlänga batteriets driftstid? För korrekt behandling med batterikabeln bör du också vara uppmärksam på minneseffekten.

Minneseffekten kan ha en negativ effekt på ditt batteri genom att minska batteriets effektiva kapacitet, vilket ger mindre energi för användning med din enhet.

Ladda batteriet flera gånger till den slutliga urladdningsspänningen och ladda det sedan helt igen. Efter cirka 3-5 repetitioner bör den ursprungliga batterikapaciteten återställas. Om ingen förbättring är synlig kan det antas att batteriet är defekt.

Se till att din enhet har en urladdningsfunktion. Om konsumenter laddar sina enheter utan att batteriet är helt urladdat uppstår den så kallade minneseffekten, särskilt med nickel-kadmiumbatterier.

Sammanfattningsvis är det emellertid viktigt att notera att nya batterier praktiskt taget inte har någon minneseffekt och att det därför inte behövs några större åtgärder.

Uppdateringsfunktion

En uppdateringsfunktion är en ytterligare funktion som kan inkludera en laddningskabel. Detta har egenskaper för ett batteriunderhållsprogram.

Om en enhet är utrustad med en uppdateringsfunktion, kontrolleras batteriet med ett snabbtest efter insättning. Vid behov genomförs ett underhållsprogram med laddnings- och urladdningspulser.

Överlappningen eller förlusten av kapacitet orsakad av minneseffekten kan således elimineras. Detta underhållsprogram förlänger batteriets livslängd och ökar dess prestanda.

Eftersom uppdateringsfunktionen laddar ur batterierna med konstant ström är det inte tillämpligt på blysyrabatterier eftersom det har negativa effekter.

Därför är denna funktion avaktiverad för blybatterier. Med uppdateringsfunktionen kan litiumbatterierna också skadas, så den här typen av batteri får inte heller denna funktion. Så när du köper dessa batterier ska du inte bli förvånad över att den här funktionen inte är tillämplig.

Fakta som är värda att veta om batteriladdaren

Hur länge har människor använt batteriladdare?

I modern tid kan mänskligheten knappast klara sig utan en batteriladdare. I hela världen äger cirka 2,7 miljarder användare en mobiltelefon och är nästan beroende av en batteriladdare.

Men sedan när har det faktiskt funnits en batteriladdare? Den mest kända typen av batteri, blyackumulatorn, utvecklades 1854 av läkaren och fysikern Wilhelm Josef Sinsteden. 1948 uppfann elektrotekniker Hermann Bansbach en batteriladdare som nu lagrar.

Sedan 2000-talet har det skett en stark utveckling inom området intelligenta laddkablar i alla prisklasser. Den första universalladdaren har funnits på marknaden sedan 2011.

Innan dess fanns det ingen universell laddare, eftersom den tekniska och elektrokemiska strukturen för en mobiltelefon såväl som batterispänningarna och kapaciteten var mycket olika och därför var användningen av en enda universell batteriladdare inte möjlig.

Emellertid används litiumjonbatterier nu i mobiltelefoner, vilket möjliggör en enda universell batteriladdare.

Hur fungerar batteriladdare?

En batteriladdare ansvarar för laddning av ackumulatorer. Vanligtvis finns en laddningsregulator direkt i laddstationen, som styr laddningsprocessen. Vissa batteridrivna enheter som laddas med en strömförsörjningsenhet har redan en laddningsregulator inbyggd.

Det finns olika typer av batterier och olika laddningsmetoder som har ett stort inflytande på batteriets prestanda och livslängd.

Den enklaste formen är laddningsmetoden med konstant ström. Här laddas ett batteri med konstant ström under hela laddningstiden.

Med pulsladdningsmetoden laddas batteriet med strömpulser. Fördelen med denna metod är att spänningen kan mätas under strömlösa pauser. Mätresultaten är inte förvrängda. Det finns också en variation som startar pulser med korta urladdningar i de aktuella pauserna.

Laddningsspänningen hålls på samma värde under laddningsprocessen med konstant spänning. Ju längre batteriet laddas, desto mer sjunker laddningsströmmen på grund av spänningsskillnaden.

Similar Posts